Yufkaçanağı yapmak için küçük bir tabağı (kahvaltı tabağı gibi) kalıp olarakkullanıp yufkadan iki adet daire çıkartınız. Kızartma yağını iyice kızdırıpservis kepçesiyle yufkaların üzerine bastırınız ve kızarana kadar kepçeyi yufkalarınüzerinde tutunuz. Arnavut ciğerini kaselerin içinde soğan salatası eşliğinde servis ediniz. Soğan salatası tarifi için buradan tıklayınız.
Malzemeler:
500gr taze kuzu ciğeri (küçük kuşbaşı doğranmış)
Un Kimyon Tozkırmızı biber Tuz Kızartmalıkayçiçeği yağı
Malzemeler:
500gr taze kuzu ciğeri (küçük kuşbaşı doğranmış)
Un
- Kasabınızaciğeri iyice temizlettirdikten sonra küçük kuşbaşı şeklinde doğrattırınız.
- Ciğerleriyıkayınız süzgece koyup bekletiniz.
- Derinbir kızartma tavasında yağı iyice kızdırınız.
- Kanıiyice süzülen ciğerleri tuzlayıp, iyice unlayınız ve kuru bir tel süzgecealarak fazla unlarını eleyiniz.
- Ciğerlerikızgın yağa atınız ve karıştırarak 1-2 dakika pişiriniz.
- Köe2ğıthavlu üzerinde fazla yağını aldırdıktan toz kırmızı biber ve kimyon ilaveederek karıştırınız.
- Yufkaçanaklarının içinde servis ediniz.
- Afiyetolsun.
0 yorum:
Yorum Gönder