Dün İzmir Karşıyaka ve Bostanlı'da herkes sokaklardaydı sanki. Akşam üstü iyice kalabalıktı ve Bostanlı Karşıyaka sahil trafiği çok yoğundu. Yoğunlukta havanın güzel olması kadar Bostanlı Pazar yerinde düzenlenen 4.Hamsi şöleninin de etkili olduğunu geçerken gördüm. Açıklamalara göre şenlik için getirilen 10 ton hamsi yetmemiş ve 500 mt uzunluğundaki mangallarda pişen hamsiler yenmiş. Notlarıma aldım seneye 9-13 Şubat arasında düzenlenen bu şenliğin takipçisiyim. Şenlikte aynı zamanda Karadeniz el işleri de tanıtılmış. El işleri de yöresel mutfaklar kadar ilgimi çeker. Kaçırdığıma üzüldüm. Gelelim böreğimizin tarifine; Baklavalık yufkalarla baklavadan ziyade börek yaptım dersem yalan olmaz. Baklavalık yufkalarla yapılan börekler çıtır çıtır oluyor, ağızda dağılıyor. Artık derin dondurucuda hem milföy hamuru, hem yufka, hem de baklavalık yufka bulunduruyorum. Hepsinin yeri ayrı benim için. Bol soğanlı lezzetiyle çok sevdiğim Karaköy böreğini baklavalık yufkayla denedim ve çok güzel oldu.
Malzemeler:
1paket hazır baklavalık yufka 500gr orta yağlı kıyma 500gr kuru soğan (küçük doğranmış) 3çorba kaşığı zeytinyağı Tazeçekilmiş karabiber Tuz öbd demetkıyılmış maydanoz 4çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 2 çorbakaşığı zeytinyağı 1çay bardağı süt Çörekotu Eritilmiştereyağı (üzerine sürmek için)
Malzemeler:
1paket hazır baklavalık yufka
- Fırını180 derecede ısıtınız.
- Fırıntepsinize yağlı kağıt seriniz.
- 3çorba kaşığı zeytin yağında soğanları kavurunuz.
- Kıymayıilave ediniz ve soğanlarla birlikte kavurunuz ve baharatları ilave ettiktensonra karıştırıp ocağı söndürünüz.
- Tereyağı,2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sütü bir kapta karıştırınız.
- Dörtadet baklava yufkası alınız ve aralarına fırça ile bu karışımdan sürmekkaydıyla dört katlı kalın yufkalar elde ediniz.
- Kenarlarınahazırladığınız kıymalı içten koyarak rulo halinde sarınız ve fırın tepsisineyerleştiriniz.
- Buişlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayınız.
- Üzerlerineerimiş tereyağı sürüp çörek otu serpiniz.
- 20dakika kadar böreğin üzeri kızarana kadar pişiriniz.
- Afiyetolsun.
0 yorum:
Yorum Gönder