Sağlıklı yaşamak adına her şey

24 Ocak 2012 Salı

Author Unknown posted on 13:03 in ,
Nohutlu pilav denince hep öğrenciliğimizde el arabalarında satılan pilavlar aklıma gelir.Geçen yıl İzmir fuarına gittiğimizde aynı gelenek sürüyordu.Halen pilavlar el arabalarında satılıyordu.


Malzemeler:2 su bardağı pirinç3 su bardağı tavuk suyu1/2 su bardağı haşlanmış nohut3 çorba kaşığı margarinTuz


  • Pirinçleri yıkama suyu berraklaşana kadar 3-4 su yıkayınız.
  • Nohudu bir gece önceden ıslatıp, haşlayınız. Konserve nohut ta kullanabilirsiniz.
  • Yağı tencereye koyup orta ateşte kızdırınız.
  • Pirinçleri kısık ateşte 10 dakika kavurunuz.
  • 3 bardak sıcak tavuk suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriniz.
  • Ocağı söndürüp nohutları ekleyiniz. Kapağı kapattıktan sonra hiç açmadan 15 dakika demlenmeye bırakınız.
Afiyet Olsun.nohutlu pilav

0 yorum:

Yorum Gönder

Sidebar One

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Your Comments