Nohutlu pilav denince hep öğrenciliğimizde el arabalarında satılan pilavlar aklıma gelir.Geçen yıl İzmir fuarına gittiğimizde aynı gelenek sürüyordu.Halen pilavlar el arabalarında satılıyordu.
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 1/2 su bardağı haşlanmış nohut 3 çorba kaşığı margarin Tuz
Malzemeler:
- Pirinçleri yıkama suyu berraklaşana kadar 3-4 su yıkayınız.
- Nohudu bir gece önceden ıslatıp, haşlayınız. Konserve nohut ta kullanabilirsiniz.
- Yağı tencereye koyup orta ateşte kızdırınız.
- Pirinçleri kısık ateşte 10 dakika kavurunuz.
- 3 bardak sıcak tavuk suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriniz.
- Ocağı söndürüp nohutları ekleyiniz. Kapağı kapattıktan sonra hiç açmadan 15 dakika demlenmeye bırakınız.
0 yorum:
Yorum Gönder