Isırgan otlu böreği en az ıspanaklı börek kadar severim. Bazen ısırgan otu ile ıspanağı da birlikte kullanırım. Bol susam ve çörek otu kullanarak hazırladığım bu böreği de severek yedik.Ben peynirin tuzu yeterli oluyor diye tarife tuz ilave etmedim siz arzu ederseniz ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
6adet hazır yufka öbdkg ısırgan otu (yıkanmış, doğranmış) 250gr tulum peyniri (ufalanmış) 2adet pırasa sapı (ince kıyılmış) Karabiber1adet yumurta 3-4çorba kaşığı yoğurt 1çay kaşığı kadar çekilmiş karabiber 1çay kaşığı tuz 1çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 4çorba kaşığı zeytinyağı Susam Çörekotu
Malzemeler:
6adet hazır yufka
- Fırınını180 derecede ısıtınız.
- Birkasede ısırgan otu, pırasa sapı, karabiber ve tulum peynirini karıştırınız.
- Birkasenin içinde yumurta, dört çorba kaşığı zeytinyağı ve yoğurdu iyicekarıştırınız.
- Fırıntepsisine yağlı kağıt seriniz.
- Birkat yufkayı tezgahın üzerine yayınız ve üzerine hazırladığınız yağlı karışımdansürünüz, yufkanın üzerine ısırgan otlu içi serpiştiriniz ve rulo şeklindesarınız.
- Rulonunbir ucundan tutup helezon haline getirerek, tepsinin ortasına yerleştiriniz.Daha sonraki yufkaları da içlerini koyup rulo haline getirdikten sonra öncekihelezon haline getirdiğiniz rulonun etrafına dolayınız. Yufkalarınız bitenekadar bunu yapmaya devam ediniz.
- Artanyağlı karışımı fırça yardımıyla böreğin üzerine sürünüz.
- Susamve çörekotunu böreğin üzerine serpiniz.
- 45dakika kadar pişiriniz.
- AfiyetOlsun.
0 yorum:
Yorum Gönder