Dana veya kuzu etlerinizi yumuşatmak, lezzetlendirmek ve aroma vermek için hazırlayacağınız bu marinadı pirzolalar,biftekler,bonfileler, şiş kebap gibi ızgara ve kebap çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
Malzemeler:1 kg.et için
1 su bardağı yoğurt2-3 diş sarımsak (ezilmiş)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Malzemeler:1 kg.et için
1 su bardağı yoğurt2-3 diş sarımsak (ezilmiş)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Büyük bir kaseye yoğurt,sarımsak,tuz ve karabiberi koyunuz.İyice karıştırınız.
- Etleri ekleyip etleri marinadda karıştırınız.
- Kasenin üzerini örtüp ara sıra karıştırarak 4-5 saat bekletiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder