Dana veya kuzu etlerinizi yumuşatmak, lezzetlendirmek ve aroma vermek için hazırlayacağınız bu marinadı pirzolalar,biftekler,bonfileler, şiş kebap gibi ızgara ve kebap çeşitlerinde kullanabilirsiniz.Bu marinadın içerisinde etlerinizi bir saat kadar bekletmeniz yeterlidir.
Malzemeler:1 kg.et için;4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı şeker1 adet rendelenmiş kuru soğan1 adet limonun suyu2-3 diş sarımsak (ezilmiş)1 çay kaşığı tuz
Malzemeler:1 kg.et için;4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı şeker1 adet rendelenmiş kuru soğan1 adet limonun suyu2-3 diş sarımsak (ezilmiş)1 çay kaşığı tuz
- Bir kaseye malzemelerin hepsini koyup karıştırınız.
- Etleri kaseye koyup marinadla birlikte iyice karıştırınız.
- Kaseyi kapatıp bir saat kadar bekletiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder