Sağlıklı yaşamak adına her şey

24 Ocak 2012 Salı

Author Unknown posted on 13:03 in ,
Patates püresinden oluşan katların arasında tavuk etleri,üzerinde rendelenmiş kaşar peyniri...Hem börek hem ana yemek....Çok lezzetli ve çok pratik... Fırında patatesli tavuğu bu şekilde pişirdiniz mi? Bu böreğin tarifini konuklarımın geleceği bir gün çok sevdiğim kuzenim Sevda ablamdan almıştım.O kadar çok beğendiler ki...Bütün arkadaşlarım tarifini aldı.O günden sonra bu böreğin adı Sevda'lı börek...


Malzemeler:1,5 kg. patates2 yumurta3 yemek kaşığı galeta unu100 gr. sana yağı (oda sıcaklığında)2 adet tavuk budu (haşlanıp iri parçalar halinde didiklenmiş)Rendelenmiş kaşar peyniriTuzKarabiberKöri veya kimyon, kekik, pul biber gibi sevdiğiniz baharatlar.Patatesleri haşlayınız ve püre haline getiriniz. Fırınınızı 180 derecede ısıtınız. Püre haline getirdiğiniz patatesin içine yumurtaları kırınız, galeta ununu, yağı, tuz ve karabiberi ekleyiniz ve elinizle yoğurunuz. Hazırladığınız karışımı ikiye bölünüz. Tepsiyi yağlayınız. Patateslerin yarısını fırın tepsisinin tabanına elinizle bastırarak yaydırınız. Didiklenmiş tavukları baharatla karıştırınız ve patateslerin üzerine yayınız. Tavukların üzerine 2.kat patatesi de elinizle bastırarak yanınız ve rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine kaplayıp, fırına veriniz. 20 dakika kaşarlar pembeleşene kadar pişiriniz ve 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapınız.

sevdalı börek

0 yorum:

Yorum Gönder

Sidebar One

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Your Comments