Dereotu ve havuçla renklenen pirinç pilavı hem renkli,hem lezzetli...
Malzemeler:1 su bardağı baldo pirinç 1,5 su bardağı kaynar et suyu 2 adet havuç (pul şeklinde doğranmış veya iri rendelenmiş)1/2 demet dereotu (yıkanmış,iri kıyılmış) 2 kaşık tereyağı 1 kaşık zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler:1 su bardağı baldo pirinç
- Pirinçleri 3-4 su yıkayıp süzünüz.
- Bir tencereye 3 kaşık yağı koyunuz.
- Pirinçleri kavurunuz. Pirinçler kavrulunca havuçları ekleyiniz. Bir iki dakika daha kavurunuz. Tuzunu ekleyiniz.
- Kaynar et suyunu da ekledikten sonra dereotunu ekleyiniz.
- Çok kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı olarak pişiriniz. Ocağı söndürünüz.
- Pilavın demlenmesi için 15 dakika daha tencerenin kapağını açmadan bekletiniz.
- Pilavınızı servis yapmadan önce karıştırıp havalandırınız.
0 yorum:
Yorum Gönder