Sağlıklı yaşamak adına her şey

24 Ocak 2012 Salı

Author Unknown posted on 13:05 in , ,
Dereotu ve havuçla renklenen pirinç pilavı hem renkli,hem lezzetli...
dereotlu havuçlu pilav

Malzemeler:1 su bardağı baldo pirinç1,5 su bardağı kaynar et suyu2 adet havuç (pul şeklinde doğranmış veya iri rendelenmiş)1/2 demet dereotu (yıkanmış,iri kıyılmış)2 kaşık tereyağı1 kaşık zeytinyağı1 çay kaşığı tuz
  • Pirinçleri 3-4 su yıkayıp süzünüz. 
  • Bir tencereye 3 kaşık yağı koyunuz. 
  • Pirinçleri kavurunuz. Pirinçler kavrulunca havuçları ekleyiniz. Bir iki dakika daha kavurunuz. Tuzunu ekleyiniz. 
  • Kaynar et suyunu da ekledikten sonra dereotunu ekleyiniz.
  • Çok kısık ateşte 15 dakika kapağı kapalı olarak pişiriniz. Ocağı söndürünüz. 
  • Pilavın demlenmesi için 15 dakika daha tencerenin kapağını açmadan bekletiniz.
  • Pilavınızı servis yapmadan önce karıştırıp havalandırınız.
dereotlu havuçlu pilav

0 yorum:

Yorum Gönder

Sidebar One

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Your Comments