Yeşil mercimekli erişte çorbasına kızım çocukluğundan beri bayılıyor.Yoğurtlu çorbaları sevenler için lezzetli ve besleyici bir çorba.Bizim evde en çok yapılan çorbalardan...
![]()
Malzemeler: 1 su bardağı erişte1 çay bardağı yeşil mercimek 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı1 su bardağı yoğurt1 yumurta1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru nane8 su bardağı et suyu
Malzemeler: 1 su bardağı erişte1 çay bardağı yeşil mercimek 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı1 su bardağı yoğurt1 yumurta1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru nane8 su bardağı et suyu
- Mercimekleri bir tencereye suyun içine koyunuz.
- Bir taşım kaynatıp,mercimekleri süzüp siyah suyunu dökünüz.
- Çorba tencerenize et suyunu koyup kaynatınız.
- Yeşil mercimekleri kaynamakta olan et suyuna ekleyiniz.
- Yaklaşık yarım saat haşladıktan sonra erişteleri ekleyiniz ve birlikte 10 dakika kadar daha erişteler pişene kadar kaynatınız.
- Bir kasede yumurtayı çırpınız. Daha sonra yoğurdu ilave ediniz ve pürtüksüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam ediniz.
- Çırpma işlemi bitince kaynamakta olan mercimekli eriştenin suyundan kepçe ile alarak karışıma yavaş yavaş ekleyiniz. İki veya üç kepçe bu işlemi tekrar ediniz.
- Yoğurtlu sosu tencereye karıştırarak ekleyiniz.
- Çorbanız tekrar kaynamaya başladıktan sonra tereyağını, tuzu ve kuru naneyi ekleyerek 3-5 dakika kadar daha kaynatınız ve servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder