İlkbahar'da taze sarımsak çıktığında pazardan hemen alıyorum ve mutlaka kullanmaya çalışıyorum.Kuru soğanlar da bir başka güzel oluyor.Yeşilliklerin de en güzel zamanı olan ilkbaharda hemen bir sarımsaklı makarna yapmaya karar verdim.
Malzemeler
1 paket düdük makarna
2-3 adet incelerinden taze sarımsak1/2 demet maydanoz yıkanmış,(ince kıyılmış)4-5 yaprak taze roka (yıkanmış,iri doğranmış)5 yaprak taze nane (yıkanmış)500 gr. süzme yoğurttoz kırmızı biber, tuz
Malzemeler
1 paket düdük makarna
2-3 adet incelerinden taze sarımsak1/2 demet maydanoz yıkanmış,(ince kıyılmış)4-5 yaprak taze roka (yıkanmış,iri doğranmış)5 yaprak taze nane (yıkanmış)500 gr. süzme yoğurttoz kırmızı biber, tuz
- Makarnayı hafif diri olacak şekilde tuzlu suda haşlayın.
- Makarnayı süzün ve soğumaya bırakın.
- Taze sarımsakları yıkayıp yeşil kısımlarını ayırıp beyaz ve gövde kısmını halka halka doğrayın.
- Doğradığınız sarımsakları,maydanozu,rokayı tuz ilave ederek yoğurt ile karıştırın.
- Makarnayı yoğurtla karıştırın.
- Servis anında nane yaprakları ile ve toz kırmızı biber serpiştirerek süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder