Dana veya kuzu etlerinizi yumuşatmak, lezzetlendirmek ve aroma vermek için hazırlayacağınız bu marinadı pirzolalar,biftekler,bonfileler, şiş kebap gibi ızgara ve kebap çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg.et için;1 su bardağı zeytinyağı öbd su bardağı elma sirkesi 1 adet rendelenmiş kuru soğan 1 adet yeşil soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1,5 çay kaşığı kekik (taze ise ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı fesleğen (taze ise ince kıyılmış) 1,5 çay kaşığı tuz 5-6 adet karabiber (irice dövülmüş)
Malzemeler:
1 kg.et için;1 su bardağı zeytinyağı
- Büyük cam bir kasede yağ ile sirkeyi karıştırınız.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırınız.
- Etleri de ekleyip iyice karıştırınız ve buzdolabında 6-7 saat kadar bekletiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder