Sağlıklı yaşamak adına her şey

24 Ocak 2012 Salı

Author Unknown posted on 13:01 in ,
Dana veya kuzu etlerinizi yumuşatmak, lezzetlendirmek ve aroma vermek için hazırlayacağınız bu marinadı pirzolalar,biftekler,bonfileler, şiş kebap gibi ızgara ve kebap çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg.et için;1 su bardağı zeytinyağıöbd su bardağı elma sirkesi1 adet rendelenmiş kuru soğan1 adet yeşil soğan (ince kıyılmış)2 diş sarımsak (dövülmüş)1,5 çay kaşığı kekik (taze ise ince kıyılmış)1,5 çay kaşığı fesleğen (taze ise ince kıyılmış)1,5 çay kaşığı tuz5-6 adet karabiber (irice dövülmüş)
  • Büyük cam bir kasede yağ ile sirkeyi karıştırınız.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırınız.
  • Etleri de ekleyip iyice karıştırınız ve buzdolabında 6-7 saat kadar bekletiniz.
fesleğenli marinad

0 yorum:

Yorum Gönder

Sidebar One

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Your Comments