Yeşil ve Kırmızı iki zıt renk.Yan yana geldiklerinde çok güzel görünüyorlar.İki renk de insana enerji veriyor. Haftada bir iki kez tüketilmesinde yarar olduğu uzmanlar tarafından söylenen brokolinin C vitamin içerdiği ve antibiyotik özellikleri olduğu gene uzmanlar tarafından bildirilmiştir. ![]()
Malzemeler:
1/2 kg. brokoli
3 diş sarımsak (Dövülmüş)
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyu için) 1 adet kapya biber (közlenmiş)
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerini ayırınız. Büyükçe bir tencereye bol su ve tuzu koyduktan sonra kaynatınız. Brokolileri kaynayan suya atınız, maksimum beş dakika haşladıktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla alarak büyükçe bir kabın içinde hazırladığınız soğuk suyun içine alınız. Soğuk suyun içindeki brokoliler soğuduktan sonra süzdürerek çıkarınız ve büyük bir servis tabağına alınız. Közlenmiş kaypa biberinizin çekirdeklerini çıkartıp şeritler halinde doğrayınız, brokolilerin üzerine süsleme amaçlı serpiştiriniz. Bir köe2seye dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını koyup çırpma teliyle çırpınız. Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine döküp servis yapınız. Afiyet olsun
Malzemeler:
1/2 kg. brokoli
3 diş sarımsak (Dövülmüş)
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerini ayırınız. Büyükçe bir tencereye bol su ve tuzu koyduktan sonra kaynatınız. Brokolileri kaynayan suya atınız, maksimum beş dakika haşladıktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla alarak büyükçe bir kabın içinde hazırladığınız soğuk suyun içine alınız. Soğuk suyun içindeki brokoliler soğuduktan sonra süzdürerek çıkarınız ve büyük bir servis tabağına alınız. Közlenmiş kaypa biberinizin çekirdeklerini çıkartıp şeritler halinde doğrayınız, brokolilerin üzerine süsleme amaçlı serpiştiriniz. Bir köe2seye dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını koyup çırpma teliyle çırpınız. Hazırladığınız bu sosu brokolilerin üzerine döküp servis yapınız. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder