Dana veya kuzu etlerinizi yumuşatmak, lezzetlendirmek ve aroma vermek için hazırlayacağınız bu marinadı pirzolalar,biftekler,bonfileler, şiş kebap gibi ızgara ve kebap çeşitlerinde kullanabilirsiniz.![]()
Malzemeler:1 kg et için;öbd su bardağı sızma zeytinyağı 1 adet büyük boy kuru soğan (ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz
Malzemeler:1 kg et için;öbd su bardağı sızma zeytinyağı
- Soğanları çukur bir tabağın içinde rendenin en ince kısmında rendeleyiniz. Rendelemeniz bittiği zaman ince süzgeçten geçiriniz.
- Soğan suyunun içine zeytin yağını ve tuzu döküp iyice karıştırınız.
- Eti 3 saatte bir karıştırınız ve yaklaşık 24 saat bekletiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder