Sağlıklı yaşamak adına her şey

24 Ocak 2012 Salı

Author Unknown posted on 13:04 in , , ,
Kornişon turşusunu da salatalık turşusunu da aynı tarifle yapıyorum.Sirke'nin kaynaması turşumun daha dayanıklı olmasını sağlıyor.
Malzemeler:1 kg.kornişon (küçük bir tür salatalık)6 su bardağı su (1,5 lt.)2 su bardağı sirke (1/2 lt.)2 adet dilimlenmiş limon4 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)2 çorba kaşığı tuz.Kereviz sapı (yıkanmış,doğranmış)Kereviz yaprağı (yıkanmış)

  • Bir tencereye su,sirke ve tuzu koyup kaynatınız. Karışımı ılımaya bırakınız.
  • Kereviz saplarının bir kısmını cam kavanozun altına yerleştiriniz.
  • Kornişonları yıkayınız.Süzdükten sonra kereviz saplarının üzerine diziniz.
  • Kornişonların arasına sarımsak dişlerini ve kereviz saplarının kalanını yerleştiriniz.
  • Tenceredeki sirkeli,su karışımı ılıyınca kavanoza dökünüz.
  • Kereviz yapraklarını kavanozun üzerine koyunuz.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatınız.Serin bir yerde bir ay bekletiniz.
  • Afiyet olsun....
kornişon turşusu-salatalık turşusu tarifi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sidebar One

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Your Comments