Kornişon turşusunu da salatalık turşusunu da aynı tarifle yapıyorum.Sirke'nin kaynaması turşumun daha dayanıklı olmasını sağlıyor.
Malzemeler:1 kg.kornişon (küçük bir tür salatalık)6 su bardağı su (1,5 lt.)2 su bardağı sirke (1/2 lt.)2 adet dilimlenmiş limon4 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)2 çorba kaşığı tuz.Kereviz sapı (yıkanmış,doğranmış)Kereviz yaprağı (yıkanmış)
Malzemeler:1 kg.kornişon (küçük bir tür salatalık)6 su bardağı su (1,5 lt.)2 su bardağı sirke (1/2 lt.)2 adet dilimlenmiş limon4 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)2 çorba kaşığı tuz.Kereviz sapı (yıkanmış,doğranmış)Kereviz yaprağı (yıkanmış)
- Bir tencereye su,sirke ve tuzu koyup kaynatınız. Karışımı ılımaya bırakınız.
- Kereviz saplarının bir kısmını cam kavanozun altına yerleştiriniz.
- Kornişonları yıkayınız.Süzdükten sonra kereviz saplarının üzerine diziniz.
- Kornişonların arasına sarımsak dişlerini ve kereviz saplarının kalanını yerleştiriniz.
- Tenceredeki sirkeli,su karışımı ılıyınca kavanoza dökünüz.
- Kereviz yapraklarını kavanozun üzerine koyunuz.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatınız.Serin bir yerde bir ay bekletiniz.
- Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder