Dana veya kuzu etlerinizi yumuşatmak, lezzetlendirmek ve aroma vermek için hazırlayacağınız bu marinadı pirzolalar,biftekler,bonfileler, şiş kebap gibi ızgara ve kebap çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
![]()
Malzemeler :
1 kg. dana veya kuzu eti için 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak (dövülmüş)1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye2 yaprak adaçayı1,5 çay kaşığı pul biber 1,5 çay kaşığı tuz
Malzemeler :
1 kg. dana veya kuzu eti için
- Büyük bir kaseye zeytinyağı koyunuz.
- Diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırınız.
- Hazırladığınız marinada etleri ekleyip iyice karıştırınız.
- Kasenin üzerini örtüp yaklaşık 2-3 saat kadar bekleyiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder