Sağlıklı yaşamak adına her şey

24 Ocak 2012 Salı

Author Unknown posted on 13:04 in , , ,

Kabağa yakışan ve onunla bütünleşen otları sayacak olursak fesleğen, dereotu ve biberiyeyi ilk üç sıraya koyarım. Kabağa lezzet veriyorlar ve otların aramasını tam olarak  hissediyorsunuz.

Malzemeler:10 adet tombul girit kabağı300 gr orta yağlı dana kıyma2/3 su bardağı dolmalık pirinç1 adet kuru soğan (rendelenmiş)4 adet domates (rendelenmiş)1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı karabiber1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen3 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz
  • öb7         Kabakları yıkayınız.öb7         İçlerini dolduracak şekilde oyunuz ve içinden çıkan kısımları daha sonra mücver veya çorba yapmak üzere ayırınız.öb7         Pirinci yıkayınız.öb7         Bir kaseye kıyma, pirinç, soğan, rendelediğiniz domatesin yarısını, tuz, karabiberi koyarak karıştırınız. öb7         Dolmaların içini hazırladığınız kıymalı karışımla doldurunuz. Bir tencereye diziniz.öb7         Domatesin kalanını, dereotu, fesleğen ve zeytinyağını karıştırıp dolmaların üzerine gezdiriniz.öb7         Kısık ateşte pişiriniz.öb7         Afiyet olsun. 
fesleğenli tombul kabak dolması

0 yorum:

Yorum Gönder

Sidebar One

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Your Comments